O MENI

Jovana Lipovac Art

Biografija: Jovana Lipovac, umetnica iz Herceg Novog

Rođena u Kotoru, jednom od najstarijih i najlepših gradova na Jadranskoj obali. Jovana je od ranog detinjstva znala da je svet boja i četkica mesto gde pripada. Još dok je crtala omiljene Diznijeve junake i pretvarala zidove porodične trepezarije u male galerije, postalo je jasno da će njena strast prema umetnosti samo rasti.

Tokom školovanja, školska sveska je često bila ukrašena crtežima, a društvo je znalo za njen talenat, pa je često crtala na školskim projektima. Jedan deo nje je bio zauzet morskim talasima, završivši pomorsku školu i fakultet za turizam i hotelijerstvo, drugi deo je bio potpuno uronjen u svet umetnosti i stvaranja. 4 godine je, u isto vreme balansirala fakultet i slikanje.

Bez formalnog umetničkog obrazovanja, Jovana je postala samouka umetnica. Njena strast prema učenju kroz posmatranje i samostalno istraživanje dovela ju je do majstora kao što su Vincent van Gogh, Rembrandt i Salvador Dali. Oni su postali tihi mentori koji su oblikovali njen stil.

Akrilne boje krase njena platna, ali njen umetnički apetit ne zna za granice. Uljane boje, vajarstvo, crtanje, rukotvorine… sve što je kreativno i sve što doprinosi stvaranju novih svetova na platnu.

Njena umetnost nije ograničena samo na klasične prizore. Njena platna oživljavaju emocije, sanjive svetove, i često odražavaju duboku ljubav prema prirodi i fantastici. Njena dela često odjekuju ehom uspomena, priča iz svakodnevnog života i dubokim emocionalnim iskustvima.

Pored slikanja, Jovana piše blog za umetnike i sve ljubitelje umetnosti. Blog je namenjen onima koji žele da nauče kako da slikaju, ali i onima koji vole da redovno obogate svoju dušu novim informacijama iz sveta umetnosti

Kroz saradnju sa brojnim institucijama i lokalnim preduzećima, kao što su turistička organizacija Herceg Novi, mnogi kafići i restorani, Jovana Lipovac Art je uspela da sebe predstavi kao prepoznatljivu slikarku u svom regionu. Sa svakom novom slikom, ona teži da dodirne srca onih koji gledaju njene slike, budeći emocije, sećanja i inspiraciju.

Trenutno je posvećena oslikavanju lika Witch King of Angmar iz “Gospodara prstenova”, ali budite spremni da uskoro vidite više fantastičnih svetova i slika inspirisanih omiljenim igricama.

Jovana je pripovedač priča, buditelj emocija i umetnička duša. U svakom njenom potezu četkice, osetićete deo nje i deo sveta koji ona vidi.

PRATITE ME NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Pin It on Pinterest