SEĆANJA SA ZAPADNOG FRONTA

Detalji:

* Ručno rađena akrilna tehnika na platnu.

* Stil: moderan, savremeni.

* Rok isporuke: slika će vam stići za otprilike 7- 20 dana (u zavisnosti od mesta gde živite)

* Materijal: Profesionalna akrilna boja, platno, lak.

* Veličina: 18cm x 24cm

* Cena: 50€

Molim Vas da me kontaktirate ako želite prilagođeno delo koje je urađeno samo za Vas.

Za ostala pitanja kontaktirajte me za konsultacije ili mi pošaljite e-mail.

Karakteristike:

* Slikala Jovana Lipovac.

* Potpisano na prednjoj strani.

* Ručno rađena slika.

* Zaštićeno polusjajnim lakom za akrilne boje.

100% garantovano zadovoljstvo: Vaše zadovoljstvo mi je veoma važno i želim da radim sa Vama na rešavanju bilo kakvih problema.

————————————————-

Tražite li način da odate počast i sećate se žrtava podnetih tokom Prvog svetskog rata? Onda je pravo vreme da udomite ovu sliku maka.

Mak je postao simbol sećanja na one koji su izgubili živote u ratu, posebno u vezi sa Prvim svetskim ratom. Veza između maka i Prvog svetskog rata započela je pesmom „Na poljima Flandrije“ koju je napisao potpukovnik Džon Mekrej, a. Kanadski lekar i potpukovnik koji je služio u Prvom svetskom ratu.

Pesma opisuje mak koji raste na ratom razorenim poljima Flandrije, u Belgiji, gde su se odigrale neke od najkrvavijih bitaka Prvog svetskog rata. Redovi „Na poljima Flandrije mak duvaju. Između krstova red na red“ postali su sinonim za žrtvu i gubitak života tokom rata.

Mak je postao simbol sećanja na one koji su poginuli u Prvom svetskom ratu i drugim sukobima, a često se nosi na Dan sećanja (poznat i kao Dan primirja), dan kada se ljudi sećaju i odaju počast onima koji su poginuli u službi.

Upotreba maka kao simbola sećanja na rat počela je 1921. godine, kada ga je američka legija, veteranska organizacija, usvojila kao simbol za svoj Dan maka. Praksa se ubrzo proširila na druge zemlje, uključujući Kanadu, Australiju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Osim što je simbol sećanja, mak je postao i simbol razornog uticaja rata na prirodnu sredinu. Flandrska polja na kojima je rastao mak nekada su bila bujna i zelena, ali intenzivne borbe u Prvom svetskom ratu uništile su pejzaž, ostavljajući samo neplodna polja. Mak, koji je izdržljivo cveće koje može da raste u teškim uslovima, bilo je među prvim biljkama koje su se posle rata vratile na ratišta.

Zaključno, mak je postao simbol sećanja na one koji su izgubili živote u Prvom svetskom ratu, odaje počast žrtvi i gubitku života tokom rata, a predstavlja i razorni uticaj rata na prirodnu sredinu.

Ne propustite ovu priliku da posedujete umetničko delo koje odaje počast žrtvama onih koji su izgubili živote u Prvom svetskom ratu. Naručite sada i unesite dašak sećanja u svoj prostor.

Želite da začinite vaš kućni ili radni enterijer?

Ispunite kontakt formu i poslaću vam e-mail sa uputstvima za plaćanje kako biste mogli ukrasiti svoj prostor ovom slikom!

Slika će biti otpremljena u roku od dva radna dana nakon uplate.

PRATITE ME NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Pin It on Pinterest