Umetnost pomaže u komunikaciji ključnih poruka brenda na neverbalan način.

Umetnost i priroda imaju izvanrednu sposobnost da prenesu pojedinca u drugačiji svet. Ovo iskustvo se opisuje kao divljenje. Kada ljudi dožive divljenje, to može imati dubok uticaj na stanje njihovog bića. Primećeno je da iskustvo divljenja značajno doprinosi hroničnim stanjima kao što su dijabetes, depresija i kardiovaskularne bolesti. Osim toga, može poboljšati kognitivne procese, omogućavajući pojedincima da efikasnije obrade informacije. To omogućava ljudima da se osećaju manje u žurbi, strpljivije i manje anksiozno.

Koji su benefiti umetnosti na radnom mestu?

Prisustvo umetnosti koja prikazuje scene pejzaža povezano je sa raznim pozitivnim reakcijama. Slike prirode često smanjuju nivoe percipiranog bola, stresa, anksioznosti, umora i opšteg neprijatnog stanja. Takvi umetnički prikazi često se smatraju “pozitivnim distrakcijama” koje izazivaju pozitivne emocije i privlače pažnju bez izazivanja stresa. Dodatno, kada se slike prirode uključe u zdravstvene ustanove, pacijenti se često uključuju u socijalne interakcije međusobno. Takođe, pokazuju umanjenu nemirnost i mirnije ponašanje.

Na primer, ako kompanija prikazuje nekonvencionalne umetničke radove, verovatno će biti viđena kao da se angažuje za netradicionalne marketinške metode za manje konvencionalne proizvode. Umetnost koja prezentuje elemente različitih etničkih tradicija i kultura može biti pokazatelj primene multikulturalnih praksi.

Primenjujući isti princip, kada umetnost koja se prikazuje postavlja pitanja od zajedničkog interesa i kolektivnog identiteta, kao što je promovisanje odgovornih praksi prema životnoj sredini, može se razviti osećaj jedinstva. Ovo može biti uspostavljeno između zaposlenih ili između organizacije i njenih klijenata. Osim toga, radna mesta, uprkos svojoj zatvorenoj prirodi, mogu imati velike koristi od izlaganja umetnosti koja prikazuje lokalnu kulturu i zajednicu. Ova integracija umetnosti deluje kao most između radnog mesta i njegove okoline.

Benefit of art in a workplace

Zašto imamo umetnost u kancelariji?

Prisustvo umetničkih dela na radnom mestu ima potencijal da unapredi radne performanse zaposlenih, podigne raspoloženje i poboljša ukupno blagostanje. Osim toga, može ojačati međuljudske veze između zaposlenih i klijenata.

Da bi osnažili zaposlene i pružili im osećaj autonomije u njihovim radnim okruženjima, organizacije mogu pružiti mogućnost radnicima da sami biraju i postavljaju radove po sopstvenom izboru. Ovo zaposlenima daje osećaj kontrole, što je povezano sa poboljšanom profesionalnom izvedbom na individualnom, grupnom i organizacionom nivou. Ako odete korak dalje, murali omogućavaju zaposlenima da se bave umetnošću čak i nakon postavljanja, kroz ostvarivanje konekcije sa radom ogromnog formata.

Kada radna mesta ne samo da prikazuju umetnost, već uključuju zaposlene u proces izbora i postavljanja, zaposleni ispoljavaju povećanu pažnju prema detaljima, efikasno procesuiranje informacija i visoke nivoe organizacionog građanstva.

Radna okruženja često mogu delovati kao lavirint, sa radnim stolovima, hodnicima i vratima koja se mešaju. S obzirom na to da naš mozak ima tendenciju da pamti okolne signale, umetnost može služiti kao vredni orijentiri koji pomažu ljudima da se snađu u prostoru tako što im pomažu da se sete gde su bili tj.pored koje slike/murala su prošli.

Why do we have art in the office

Kako umetnost utiče na stres, zdravlje i performanse zaposlenih?

Prisustvo umetnosti na radnom mestu pokazalo je pozitivne efekte na blagostanje i performanse zaposlenih. Ovo je posebno značajno s obzirom na to da radno okruženje često nosi stres i napetost, a pojedinci mogu doživeti kognitivni umor nakon dugih perioda intenzivne koncentracije. Ali zato umetnost u okruzenju, posebno prikazi realističnih prirodnih scena, pomaže zaposlenima da obnove svoju mentalnu energiju i ublaže stres. Ovi efekti prirodno poboljšavaju kognitivne performanse. (pored dobrih uslova za rad budimo realni)

Osim toga, uključivanje umetničkih dela inspirisanih prirodom povezano je s smanjenim nivoima besa na radnom mestu. Zaposleni koji rade u estetski prijatnom okruženju ukrašenom zanimljivom umetnošću često manje doživljavaju stres i bes kada se suoče s frustracijama u vezi s zadatkom. Kao rezultat, takva okruženja doprinose izgradnji saradničkog i prijatnog radnog okruženja.

Međuljudska interakcija se pretvara u diskusije o umetnosti, što podstčem scijalnu interakciju i razgovor. Ako su kreativnost, inovacija i otvoreni razgovori elementi kulture organizacije, postavljanje zanimljive umetnosti može pomoći u potvrđivanju ovih vrednosti i učiniti vizualno ih dostupnim. Zaposleni često osećaju saradnju i otvorenost za razmenjivanje različitih tačaka gledišta kada su izloženi slikama koje im se dopadaju, uključujući slike mesta s kojima se osećaju povezano – na primer, zaposleni u Rimu koji gledaju prelepu sliku koloseuma u Rimu ili zaposleni u Švajcarskoj koji vidi sliku Alpa.

Art affects employee stress, health, and performance

Ali kako umetnost povećava produktivnost?

Umetnost u radnom prostoru poboljšava produktivnost tako što unapređuje blagostanje zaposlenih tj.njihovo mentalno stanje i kako se oni osećaju u datom trenutku, inspiriše kreativnost, povećava angažovanost i fokus, podstiče pozitivno radno okruženje i povećava zadovoljstvo zaposlenih. Stvara vizuelno stimulativnu i pozitivnu atmosferu koja motiviše zaposlene, podstiče inovativno razmišljanje i smanjuje stres, što dovodi do većeg nivoa produktivnosti i ukupnog zadovoljstva poslom.

Koje su prednosti umetnosti na radnom mestu?

Razmotrimo konkretne prednosti umetnosti na radnom mestu:

Ako mislite da umetnost i radno okruženje ne idu zajedno, dajte mi par minuta da pokušam da vam promenim mišljenje. Evo 7 prednosti umetnosti na radnom mestu:

1. Poboljšava kreativnost

Umetnost stvara inspirativno i vizuelno stimulativno okruženje koje može podstaknuti kreativnost. Kada su zaposleni okruženi umetnošću, to aktivira njihovu maštu i podstiče ih da razmišljaju kreativno.

Umetnost odražava različite perspektive i interpretacije sveta. Izlaganjem zaposlenih različitim oblicima umetnosti, oni su izloženi novim idejama, drugačijim načinima gledanja na stvari i alternativnim pristupima rešavanju problema. Ovo izlaganje različitim perspektivama može pokrenuti njihovo sopstveno kreativno razmišljanje. 

Umetnost uništava monotoniju radnog okruženja i prekida uspostavljene obrasce. Pruža osvežavajuću promenu u odnosu na uobičajenu kancelarijsku atmosferu i može pomoći zaposlenima da razmišljaju izvan svojih redovnih rutina. Ova promena uobičajenog stimuliše njihovu kreativnost i podstiče ih da pristupe zadacima na nekonvencionalan način.

Umetnost često komunicira kompleksne ideje i emocije putem simbolike i metafore. Kroz umetnost, zaposleni mogu razviti dublje razumevanje kako simbolika funkcioniše i kako kreativno iskomunicirati svoje misli i deje sa svetom. To može unaprediti njihovu sposobnost da razmišljaju metaforički i pronađu inovativna rešenja za izazove.

Umetnost izaziva emocije i omogućava samopreslikavanje. Kada se zaposleni imaju interakciju sa umetnošću, to može izazvati različite emocije, stimulišući njihovu kreativnost i podstičući ih da istražuju svoje sopstvene osećaje i perspektive. Ova emocionalna povezanost podstiče njihovo kreativno razmišljanje i dovodi do novih ideja.

Interakcija s umetnošću zahteva pažnju i fokus. Može služiti kao forma svesnosti sveta koji nas okružuje, pomažući zaposlenima da budu prisutni u trenutku i potpuno se uključe u kreativni proces. Ovo stanje fokusa može poboljšati njihovu sposobnost da generišu inovativne ideje.

Creativity

2. Podrška brendu i organizacionim vrednostima

Vizuelna reprezentacija: Slike mogu vizuelno predstavljati brend i organizacione vrednosti kompanije. Pažljivim odabirom umetničkih dela koja se poklapaju sa identitetom brenda, vrednostima i misijom kompanije, slike služe kao vizuelna reprezentacija onoga za šta se organizacija zalaže.

Pripovedanje: Slike mogu pričati priče i narative koji su u skladu sa vrednostima i porukama brenda kompanije. Umetnička dela mogu komunicirati istoriju, postignuća ili aspiracije organizacije, stvarajući narativ koji se povezuje sa zaposlenima i posetiocima i ojačava priču brenda kompanije.

Kulturna reprezentacija: Slike mogu prikazivati različite kulture i perspektive, odražavajući posvećenost kompanije inkluzivnosti i raznolikosti. Prikazivanjem umetničkih dela različitih umetnika i kultura, organizacije mogu poslati poruku prihvatanja i poštovanja različitih kultura, promovišući organizacione vrednosti inkluzivnosti i kulturne raznolikosti.

Inovacija i kreativnost: Slike koje prikazuju kreativnost, originalnost i nekonvencionalno razmišljanje mogu ojačati angažovanost organizacije za inovacije i kreativno rešavanje problema. Odabirom umetničkih dela koja pomera granice, norme i inspiriše maštu, kompanija može vizuelno komunicirati svoju posvećenost kreativnosti i inovacijama.

Razlikovanje i brendiranje: Odabir jedinstvenih i prepoznatljivih slika može pomoći kompaniji da se izdvoji od konkurencije. Odabirom umetničkih dela koja ističu jedinstvenu ličnost kompanije i razlikuju je od drugih u industriji, organizacije mogu ojačati svoj brend, identitet i stvoriti zapamćen utisak kod klijenata, kupaca i partnera.

Simbolička reprezentacija: Slike mogu simbolički predstavljati osnovne vrednosti i ideale organizacije. Odabirom umetničkih dela koja predstavljaju koncepte poput timskog rada, saradnje, rasta ili inovacija, kompanije mogu ojačati ove vrednosti i podsetiti zaposlene na njihovu važnost na radnom mestu.

Storytelling

3. Pomaže u smanjenju stresa

Smirujući vizuelni efekat: Slike, posebno one koje prikazuju prirodne scene, apstraktne obrasce ili mirne pejzaže, mogu imati smirujući vizuelni efekat na pojedince. Pružajući vizuelno prijatno i opuštajuće okruženje, slike pomažu u stvaranju mirne atmosfere koja neutrališe stresore na radnom mestu.

Mentalno bekstvo: Umetnička dela pružaju mentalno bekstvo od stresora na poslu. Kada zaposleni posvete trenutak divljenju slikama, to nudi privremeno ometanje od njihovih odgovornosti i omogućava im da preusmere svoju pažnju na nešto prijatno i estetski ugodno.

Svesno vraćanje u sadašnji trenutak: Svesna interakcija sa slikama i vraćanje u sadašnji trenutak u ono što se dešava oko nas – posmatranje detalja, boja i tekstura – može promovisati svesnost i prisutnost u trenutku. Ova praksa pomaže zaposlenima da se privremeno odvoje od misli i briga koje izazivaju stres, donoseći osećaj smirenosti i opuštanja.

Principi art terapije: Umetnost se već dugo koristi kao terapeutski alat za smanjenje stresa i promovisanje blagostanja. Uključivanjem slika na radnom mestu, zaposleni mogu iskusiti neke od koristi art terapije, kao što su povećano izražavanje sebe, emocionalna obrada i o(t)puštanje.

Stimulacija kreativnosti i kreativno rešavanja problema: Dodir sa umetnošću može stimulisati kreativnost i sposobnost rešavanja problema. Kada zaposleni trenutak posveti divljenju slika, aktiviraju se različita područja mozga i podstiče se divergentno razmišljanje. Ova mentalna promena udaljavanja od stresa može dovesti do novih uvida i svežih perspektiva u vezi sa izazovima na radu.

Lična veza i refleksija: Slike mogu izazvati lične veze i refleksije kod pojedinaca. Zaposleni se mogu povezati sa određenim temama, bojama ili umetničkim stilovima i pronaći utehu, inspiraciju ili lično značenje u umetničkom delu. Ova lična veza može pomoći u ublažavanju stresa stvaranjem osećaja povezanosti i emocionalnog blagostanja.

Poboljšano raspoloženje i energiju: Estetski prijatna slika može imati pozitivan uticaj na raspoloženje i nivo energije pojedinca. Stvarajući okruženje koje je vizuelno stimulativno i podiže raspoloženje, slike doprinose pozitivnoj i živahnoj atmosferi koja neutrališe iscrpljujući efekat stresa.

Podsticanje socijalne interakcije: Slike mogu poslužiti kao okidači za razgovore i podstaknuti socijalnu interakciju među zaposlenima. Diskusija i deljenje misli o umetničkim delima s kolegama mogu stvoriti osećaj kolegijalnosti, izgraditi odnose i pružiti socijalnu podršku – sve to doprinosi smanjenju stresa na radnom mestu.

Art reduces stress

4. Poboljšava blagostanje zaposlenih

Emocionalno blagostanje: Slike mogu izazvati različite emocije kod pojedinaca. Izlaganje umetničkim delima koja izazivaju pozitivne emocije poput radosti, inspiracije ili spokoja može unaprediti emocionalno blagostanje zaposlenih. Angažovanje s umetnošću koja se resonira sa njihovim emocijama promoviše pozitivno raspoloženje i celokupno blagostanje.

Smanjenje stresa: Posmatranje i angažovanje sa slikama ima umirujući efekat na pojedinca. Umetnička dela, posebno ona koja prikazuju prirodne scene ili umirujuće boje, mogu pomoći u smanjenju nivoa stresa. Prisustvo slika na radnom mestu stvara vizuelno privlačno i opuštajuće okruženje, doprinoseći blagostanju zaposlenih.

Mentalna obnova: Slike pružaju mentalni odmor od radnih zadataka i odgovornosti. Kada zaposleni posveti trenutak divljenju umetničkom delu, to omogućava odmor i obnovu uma. Ova mentalna obnova promoviše osećaj blagostanja i može poboljšati fokus i produktivnost.

Inspiracija i motivacija: Umetnička dela mogu inspirisati i motivisati zaposlene. Slike koje prikazuju uspeh, rast ili kreativnost mogu služiti kao vizuelni podsetnik na ono što se može postići. Mogu zapaliti strast i entuzijazam, povećavajući motivaciju zaposlenih i celokupno blagostanje.

Povezanost i angažovanost: Slike mogu stvoriti osećaj povezanosti i angažovanosti među zaposlenima. Umetnost može poslužiti kao zajednička osnova za razmenu stavova i osećanja, podstičući komunikaciju i saradnju. Ova socijalna interakcija doprinosi celokupnom blagostanju zaposlenih i osećaju pripadnosti.

Kognitivna stimulacija: Izlaganje slika stimuliše mozak i promoviše kognitivnu stimulaciju. Kada zaposleni posmatra i analizira detalje, boje i kompoziciju umetničkog dela, aktiviraju se različita područja mozga i poboljšava se kognitivna funkcija. Ovo mentalno angažovanje doprinosi celokupnom blagostanju zaposlenih i mentalnoj oštrini.

Lično značenje i refleksija: Slike mogu imati ličnu važnost i značenje za zaposlene. Umetnička dela koja rezoniraju sa njihovim iskustvima, vrednostima ili aspiracijama mogu izazvati ličnu refleksiju i introspekciju. Ova lična povezanost sa slikama doprinosi dubljem osećaju blagostanja i ispunjenosti.

Art in the workplace increases cognitive stimulation

5. Podstiče komunikaciju i saradnju

Pokretači razgovora: Umetnička dela mogu poslužiti kao pokretači razgovora među zaposlenima. Kada se zaposleni okupe oko umetničkog dela, ono pruža zajedničku temu za diskusiju, i podstiče komunikaciju. Ova neformalna interakcija može dovesti do dubljih razgovora i saradnje.

Zajednički interes i strast: Umetnost može zapaliti interes i strast među zaposlenima. Kada pojedinci otkriju zajedničko divljenje prema određenom umetniku, stilu ili temi, to stvara povezanost i podstiče saradnju. Zajednički interes može služiti kao osnova za saradničke projekte ili kreativne inicijative.

Inspiracija za kreativnost: Umetnička dela mogu inspirisati kreativnost kod zaposlenih i podstaći inovativne ideje. Kada zaposleni uđu u interakciju sa umetnošću, stimuliše se njihovo sopstveno kreativno razmišljanje i podstiče ih da razmišljaju izvan okvira. Ova deljena inspiracija podstiče saradnju i razmenu jedinstvenih perspektiva.

Saradnja između departmana: Umetnost može okupiti zaposlene iz različitih departmana ili timova koji se obično ne susreću. Uključivanje umetnosti u zajedničke prostore stvara se fokusna tačka koja privlači pojedince iz različitih delova organizacije. Ova međudepartmanska interakcija olakšava komunikaciju i saradnju, podstičući kohezivno i povezano radno okruženje.

Saradnički umetnički projekti: Organizacije mogu olakšati saradničke umetničke projekte u kojima zaposleni zajedno doprinose stvaranju umetničkog dela. Ovaj deljeni kreativni proces promoviše timski rad, komunikaciju i saradnju. Omogućava pojedincima da sarađuju na zajedničkom cilju, negujući osećaj jedinstva i jačajući radne odnose.

Aktivnosti za izgradnju tima: Aktivnosti vezane za umetnost i izgradnju tima, poput grupnih slikarskih sesija ili radionica, mogu podstaći komunikaciju i saradnju. Ove aktivnosti podstiču zaposlene da rade zajedno, dele ideje i podržavaju procese kreativnosti kod drugih. Ovo iskustvo saradnje unapređuje timski rad i jača interpersonalne odnose.

Pauza od rutine: Umetnost pruža pauzu od rutinskih zadataka i odgovornosti, stvarajući prostor za opuštanje i punjenje baterija. Udaljavanje od radnih mesta i kreiranje, zaposlenima priža priliku da se povežu s kolegama na neformalnom i opuštenom noviou.

Prepoznavanje kulturoloških razlika: Umetnost iz različitih kultura promoviše prepoznavanje i razumevanje međukulturalnih razlika. Izlaganje umetničkim delima koja predstavljaju različite kulturne perspektive, organizacije stvaraju okruženje koje podstiče učenje i dijalog, poštovanje različitosti. Ova međukulturalna razmena podstiče otvorenu komunikaciju i saradnju među zaposlenima različitih pozadina.

Art in the workplace improves communication and cooperation

6. Poboljšava produktivnost

Inspiracija: Umetnička dela mogu poslužiti kao izvor inspiracije za zaposlene. Kada su okruženi vizuelno stimulativnim i inspirativnim umetničkim delima, pojedinci su skloniji da se osećaju inspirisano i generišu nove ideje. Boje, slike i kreativne tehnike prikazane na slikama mogu pokrenuti kreativno razmišljanje i probuditi maštu.

Alternativne perspektive: Umetnička dela često prikazuju alternativne perspektive i nekonvencionalne načine posmatranja sveta. Izlaganje zaposlenih različitim umetničkim stilovima i tumačenjima izaziva konvencionalno razmišljanje i podstiče pojedince da razmotre nove pristupe i rešenja. Ovo izlaganje različitim perspektivama može podstaći kreativno razmišljanje i otvoriti nove mogućnosti.

Senzorno stimulisanje: Umetnička dela uključuju više čula, uključujući vid, a ponekad čak i dodir i sluh. Ovo višesenzorno iskustvo stimuliše različite delove mozga i poboljšava kognitivnu fleksibilnost. Apeleći na različita čula, umetnička dela podstiču zaposlene da pristupe problemima iz različitih uglova, što dovodi do kreativnijih i raznovrsnijih rešenja.

Kreativno radno okruženje: Prisustvo umetnosti stvara celokupno kreativno radno okruženje. Ono signalizira zaposlenima da se kreativnost ceni i podstiče ih da koriste sopstveni kreativni potencijal. Kada su zaposleni okruženi umetnošću, to je stalni podsetnik da razmišljaju kreativno i prihvataju inovativne pristupe.

Art in the workplace improves productivity

7. Poboljšava ukupnu estetsku privlačnost

Vizuelne tačke fokusa: Slike služe kao vizuelne tačke fokusa koje privlače pažnju i stvaraju vizuelni interes u prostoru. Mogu se strategijski postaviti na ključnim mestima, poput holova, konferencijskih sala ili zajedničkih prostora, kako bi privukle oko prolaznika i poboljšale ukupnu estetsku privlačnost radnog prostora.

Boje i teksture: Slike unose različite boje, teksture i uzorke u radni prostor. Mogu dodati živahnost, dubinu i vizuelnu bogatstvo u inače neutralno ili monotonizirano okruženje. Kombinacija različitih boja i tekstura u umetničkim delima može stvoriti vizuelno stimulativnu i estetski prijatnu atmosferu.

Ravnoteža i harmonija: Slike doprinose ravnoteži i harmoniji ukupnog dizajna radnog prostora. Mogu se koristiti kako bi se upotpunile postojeća paleta boja, nameštaj i dekor, stvarajući kohezivno i vizuelno prijatno okruženje. Pažljivim odabirom i postavljanjem slika može se poboljšati ukupna estetska ravnoteža radnog prostora.

Personalizacija i brendiranje: Slike se mogu koristiti kako bi se personalizovao radni prostor i odražavao identitet brenda organizacije. Posebno izrađene slike ili personalizovana umetnička dela mogu uključiti elemente koji predstavljaju vrednosti, misiju ili industriju kompanije. Ovaj personalizovani dodir dodaje jedinstvenost i jača vizuelni identitet organizacije, poboljšavajući ukupnu estetsku privlačnost.

Vizuelna skala i proporcija: Slike dolaze u različitim veličinama, što omogućava razmatranje skale i proporcija u dizajnu radnog prostora. Slike velikog formata mogu stvoriti osećaj grandioznosti, dok manje slike mogu dodati suptilne akcente i stvoriti osećaj intimnosti. Razmatranjem vizuelne skale i proporcija slika, može se poboljšati ukupna estetska privlačnost radnog prostora.

Izlaganje slike u radnom prostoru: Način na koji se slike prikazuju u radnom prostoru može značajno uticati na ukupnu estetsku privlačnost. Pažljivo planiran raspored, grupisanje ili tematski prikazi mogu stvoriti vizuelne narative i dodati osećaj koherentnosti i sofisticiranosti prostoru. Smisleno prikazivanje umetničkih dela doprinosi estetskom izgledu kako za zaposlene, tako i za posetioce.

Vizuelni beg i opuštanje: Slike pružaju vizuelni beg i stvaraju osećaj mira u radnom prostoru. Uključivanjem umetničkih dela koja prikazuju mirne pejzaže, scene prirode ili apstraktne obrasce, ukupna estetska privlačnost prostora može stvoriti smirujuće i umirujuće okruženje. Ovaj vizuelni beg može poboljšati ukupno blagostanje zaposlenih i doprineti pozitivnoj radnoj atmosferi.

Radoznalost i angažovanje: Prisustvo slika u radnom prostoru može probuditi radoznalost i podstaći angažovanje zaposlenih i posetilaca. Estetska privlačnost slika podstiče pojedince da posmatraju, cene i istražuju slike, stvarajući prilike za razgovor i interakciju. Ovo angažovanje unapređuje ukupnu atmosferu i doprinosi dinamično i vizuelno privlačnom radnom prostoru.

Art brings an aesthetic appeal to the workplace

Zaključak

Prisustvo umetničkih dela pokazuje brojne koristi za zaposlene i ukupno radno okruženje. Slike deluju kao vizuelne tačke prepoznavanja, olakšavaju navigaciju i daju novu energiju mestu unutar radnog prostora. Sem toga, imaju rehabilitativan uticaj, slično kao u bolnicama, promovišući blagostanje zaposlenih i smanjujući nivo stresa. Posmatranje umetničkih dela, posebno prirodnih scena, pomaže u obnavljanju mentalne energije, poboljšava moždanu funkciju i smanjuje nivo besa. Pored toga, estetski privlačna umetnost stvara saradničko i prijatno radno okruženje, podstiče pozitivnu atmosferu i poboljšava angažovanost zaposlenih. Sa svojom moći da inspirišu, podignu raspoloženje i stvore gostoljubivu atmosferu, slike svakako doprinose stimulativnom i produktivnom radnom okruženju.

Da biste kupili slike za svoj radni prostor, posetite moju galeriju slika. Ili, ako želite da ostanete u kontaktu sa mnom i budete obavešteni o sledećim blog postovima, prijavite se za moj newsletter. Do mog sledećeg blog posta.

Srećno slikanje!

Jovana

Pin It on Pinterest